5 DIY woondecoratie trends 2022

Hier zijn 5 DIY woondecoratie trends 2022. Het mooiste is dat ze allemaal eenvoudig zijn, het draait immers om je eigen creativiteit. Ga aan de slag met je eigen thuiscreatie!

DIY woondecoratie is een perfecte manier om individualiteit toe te voegen aan je interieur en de persoonlijkheid van je huis vorm te geven. Originaliteit is dé trend van 2022. Unieke zelfgemaakte items die bij jou thuis schitteren maken je interieur helemaal up-to-date. Uiteraard help ik je graag bij het maken van deze thuiscreaties met alles-in-1 DIY pakketten.

#1: NIEUW TYPE METALEN PLANTENHANGER

Dit nieuwe type plantenhanger toont een eenvoudige maar speelse manier om je kamerplanten te decoreren. Goud of messing, het zal een nieuwe sprankeling aan je kamer toevoegen. Bovendien zullen de geometrische vormen stabiliteit brengen in de omgeving en dienen als een punt van belang.

Zo maak je het. Om te beginnen koop je dunne goud of messing pijpjes bij de bouwmarkt of ga voor rietjes die op goud of messing lijken. Vervolgens plak je ze in geometrische vormen aan elkaar. Zet de de plant in de vorm. Als laatste maak je de bovenkant dicht. Nu heb je een decoratief frame om neer te zetten. Voeg een draad toe en gebruik de vorm als plantenhanger. Beide varianten zullen perfect werken in je woon- of slaapkamer, vooral op een neutrale achtergrond.

5 DIY woondecoratie trends 2022

#2: BETON LOOK

Voeg items van beton of met beton look toe aan je interieur voor een stoere touch. De zachte naturel en pastel tinten van afgelopen jaar frissen we op met een stoere creatie. Maak bijvoorbeeld aan bloempot van beton. Het is immers de trend van 2022 om zoveel mogelijk natuur naar binnen te brengen. Of geef juist de babykamer een stoere eyecatcher met het alles-in-1 DIY pakket handafdruk op beton.

Alles-in-1 DIY pakket handafdruk om die lieve handjes te vereeuwigen. Natuurlijk kunnen ook de voetjes erop.

#3: BOHEMIAN DECORATIE

De tegenhanger van de vorige trend is het toevoegen van Bohemian decoratie aan je interieur. Dit doe je met natuurlijke en zachte materialen. Hout, veren, raffia, jute zijn materialen waar je mooie Bohemian decoratie mee kan maken. Ga aan de slag met jouw Bohemian thuiscreatie; wordt het de macramé muurhanger, raffia hanger of de maan?

#4: OUDE MEUK, NIEUW ITEM

Duurzaamheid is natuurlijk allang geen trend meer, het is onderdeel van onze lifestyle. Zo gooien we het liefst niks weg. Voor deze trend ga je aan de slag met je oude meuk en maak je er in een handomdraai een mooie woondecoratie van. Dus duik je garage in of ga de zolder op en tover de spullen om tot nieuwe trendy woondecoratie. In mijn vorige blogs heb ik ideeën gegeven voor restjes tegels, maakte ik van een oude klok een schilderij en creëerde ik van klusrestjes een wanddecoratie. Bekijk de blogs hier.

#5: GROEN IN HUIS

Het is je vast opgevallen; groen in huis is hot! We zijn graag in touch met de natuur. Bovendien verhogen planten de luchtvochtigheid en nemen stofdeeltjes af. Verder nemen planten niet alleen stofdeeltjes af, maar ook schadelijke stoffen breken ze af. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Ben je al overtuigd?

En waar zet je die planten in? Juist, je eigen thuiscreatie. Deze is het makkelijkste van allemaal 😉 Als je kaars deze winter opgebrand is, bewaar dan de houder. Maak de binnenkant schoon en zet je plant erin.

5 DIY woondecoratie trends 2022

Dit waren dé 5 DIY woondecoratie trends 2022. Met welke ga jij aan de slag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *