Schilderij met bogen

Schilderij met bogen

Weggooien is echt zonde! En met een beetje creativiteit kun je van overgebleven materialen een mooi DIY maken. Na een klus bleef er fix & finish over en een afwerklat. Toen ik deze in de garage wilde opbergen viel mijn oog op een oude canvas die daar nog lag. En zo was daar een nieuwe DIY; een schilderij met bogen!

Stap 1; gips aanbrengen
Maak het gips aan met water en smeer een dunne laag gips op de voorzijde van de canvas. Laat de zijkanten schoon, hier komt later de lijst tegenaan. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Zodra je de gehele voorzijde bedekt hebt, teken je met de vertanding van de plakspaan bogen in het gips. Je kunt dit ook doen met een lijmkam. Laat het gips drogen.

Stap 2; schuren
Zodra het gips droog is schuur je het gips op. Je kan het zo glad schuren als je zelf wilt. Zorg er in ieder geval voor dat er geen gips een de zijkanten zit.

Stap 3; schilderen
Geef het gips de kleur die je wilt. Gebruik hiervoor een muurverf. Zelf heb ik latex wit gebruikt. Laat de verf drogen.

Stap 4; lijst maken
De afwerklat heb ik gebruikt om een lijst te maken om het schilderij. Hiervoor zaag je de hoeken in verstek met een verstekbak. Vervolgens lijm je de stukken tegen de zijkant van de canvas met montagekit. Dit werkt het beste met lijmklemmen. Zodra de kit droog is, is je schilderij met bogen klaar!

In 5 stappen goedkope meubels opknappen

In 5 stappen goedkope meubels opknappen

Vaak zijn meubels van de goedkope meubelwinkels gemaakt van gelamineerd spanplaat of fineerhout. Mocht je de meubelen een unieke look willen geven of herstellen na schade, kan dat zeker door het meubel te schilderen. En helemaal wanneer je de klus goed voorbereidt. Daar helpen we je graag bij. We geven je hier tips voor in 5 stappen goedkope meubels opknappen. Dus wil je het ledikant of kastje van IKEA of keukendeurtjes van fineer van een nieuwe kleur voorzien, ga lekker aan de slag!

Stap 1: Meubel reinigen

Ten eerste is het een goed idee om te controleren of er beschadigingen aanwezig zijn in de laag. Beschadigingen kun je herstellen met behulp van houtreparatie middelen. Hierna kun je beginnen met het ontvetten van de fineerlaag. Maak de ondergrond goed schoon. Het is belangrijk dat de meubels schoon zijn voordat de verf aangebracht wordt. Ontvetten moet u altijd doen voordat u een meubelstuk schuurt. Wanneer u het ontvetten later doet is het mogelijk dat u vet juist het meubelstuk in schuurt.

Stap 2: Schuren

Wacht totdat de tafel, stoel of kast helemaal gedroogd is. Vervolgens is het tijd om de meubels te schuren. Schuur het meubel op met een schuurpapier met fijne korrel. Hierna maak je de ondergrond nogmaals grondig schoon.

Stap 3: Grondverf

Nu is de fineerlaag klaar om geverfd te worden. Ten eerste ga je fineer verven met een primer. Grondverf is ideaal om de verflaag optimaal te laten hechten aan de fineerlaag. Gelet op de kwaliteiten van een fineerlaag is het een goed idee om te kiezen voor een multiprimer. Schilder vanuit het midden naar de hoeken, hierdoor voorkomt u gedrup. Bij een groot meubel zoals een kast kunt u het beste beginnen bij de randen. Geef de grondlaag de tijd om te drogen en schuur het oppervlak vervolgens lichtjes op voor een nog betere hechting. Hierna kan de verflaag aangebracht worden.

Stap 4: Verven

Er zijn vele soorten verf waar je uit kunt kiezen. Zo kun je fineer verven met krijtverf, maar je kunt ook houtverf gebruiken zoals de Wijzonol LBH SDT Ultra Grondlak of de Sikkens Rubbol Primer Extra. Gebruik hiervoor een muurverfroller. Breng een eerste laag aan, en vervolgens na droging nog een tweede laag. Dit levert het beste resultaat op.

Stap 5: Afronding

Wil je de roller de volgende dag weer gebruiken? Dan kun je deze het beste in aluminiumfolie rollen. Als je helemaal klaar bent met de verfklus spoel je de roller uit met warm water en laat je hem drogen. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat de roller na een hele tijd weer te gebruiken is.

DIY DROOGBLOEMEN SCHILDERIJ MAKEN

DIY DROOGBLOEMEN SCHILDERIJ MAKEN

Vanuit ons laatste DIY project – ons washok, check hier – hadden we hout over. En weggooien doen we niet, dus bedacht ik weer een leuke DIY woondecoratie. Met de lente in aantocht ging ik aan de slag met bloemen. Zó maak je een DIY droogbloemen schilderij.

Let’s create!

Benodigdheden:

 • Hout (30×40 cm)
 • Schuurpapier
 • Schilders tape
 • Liniaal
 • Verf
 • Kwast
 • Droogbloemen
 • Touw

Stap 1: hout zagen

Zaag het hout in een rechthoek van 30×40 cm. Schuur de randen glad.

Stap 2: afplakken

Plak een driehoek af met de schilders tape. Neem ook de randen mee, zodat je alleen de voorkant schildert. Plak vervolgens onder dezelfde hoek een band tegenover de driehoek.

DIY droogbloemen schilderij maken
DIY droogbloemen schilderij maken

Stap 3: schilderen

Schilder de afgeplakte driehoek met een kwast in jouw gewenste kleur. Zet vervolgens stipjes in de afgeplakte band. Verwijder de tape als de verf droog is.

DIY droogbloemen schilderij maken
DIY droogbloemen schilderij maken

Stap 4: touw binden

Bind het touw in de breedte drie keer om het hout. Maak een knoopje aan de achterkant.

DIY droogbloemen schilderij maken

Stap 5: droogbloemen steken

Steek de droogbloemen in het touw, verdeel ze evenredig over de breedte.

DIY droogbloemen schilderij maken

Klaar is jouw thuiscreatie!

Geen zin om zelf een DIY droogbloemen schilderij te maken? Er staan 3 exemplaren in mijn handmade shop. Een unieke, handgemaakt droogbloemen schilderij.

Droogbloemen schilderij handgemaakt
DIY TOILET MAKE-OVER ZONDER TEGELS

DIY TOILET MAKE-OVER ZONDER TEGELS

Toen we de sleutel van ons huis kregen was ons toilet zoals vele anderen. Wit met grijze tegels en spachtelputz vanaf 1 meter 60. We wisten dat we het toilet gingen verbouwen, alleen kon het toilet niet casco opgeleverd worden. Het toilet beneden hebben we laten doen tijdens de gehele verbouwing. Nu was het toilet boven aan de beurt. Hiervoor wilde ik graag iets anders dan tegels. Het werd een DIY toilet make-over zonder tegels.

Hoe het begon

Vanuit onze ervaring met het toilet beneden is het erg veel werk (en rotzooi) om tegels van een betonnen wand af te bikken. Hier wilden we liever niet aan beginnen. Bovendien bevindt het toilet zich op de verdieping van de kids, dus het mag een vrolijk toilet worden. Dus bedacht ik een make-over waarbij we niet hoefden te slopen. En kleurrijk met een jungle touch.

DIY toilet make over zonder tegels

Toiletwanden

Op de bovenkant van de wanden gaan we voor behang. Hiervoor maken we eerst het spachtelputz glad. In een eerder blog heb ik uitgelegd hoe we dit gedaan hebben.

Spachtelputz glad maken en behangen, DIY toilet make over zonder tegels

We besloten over de tegels op de wanden houten latjes te bevestigen. Allereerst hebben we een MDF plaat (zo dun mogelijk) over de tegels geplakt. Vervolgens daaroverheen houten latjes. Het geheel goed afkitten en schilderen maar. De kleur groen heb ik zelf gemengd van overgebleven verf die we nog in de garage hadden staan. De bovenkant hebben we afgewerkt met een platte lat.

DIY toilet make over zonder tegels

Toiletombouw

De grijze tegels achter het toilet hebben we laten zitten. Dus niet helemaal zonder tegels, maar deze zaten er al 😉 We vonden de grijze tegels er uiteindelijk goed bij passen. Voor bovenop hebben we een houten plank gezaagd. Dit geeft een natuurlijke uitstraling die past bij het behang.

Toiletverlichting

Om de jungle touch compleet te maken kies ik voor een aap lamp. De kids vinden hem geweldig!

DIY toilet make over zonder tegels

Toiletaccessoires

Om het geheel low budget te houden ben ik samen met de kids naar de kringloop gegaan voor de accessoires. We vonden daar witte en gouden accessoires welke perfect passen bij de jungle. Ik was meteen verliefd op de vaas van ‘Delfts wit’. De pluimen komen uit onze tuin.

MEER DIY INSPIRATIE OPDOEN?

Wil je meer DIY ideeën voor woondecoratie of in huis? Lees dan ook de andere blogs.

5 DIY WOONDECORATIE TRENDS 2022

5 DIY WOONDECORATIE TRENDS 2022

Hier zijn 5 DIY woondecoratie trends 2022. Het mooiste is dat ze allemaal eenvoudig zijn, het draait immers om je eigen creativiteit. Ga aan de slag met je eigen thuiscreatie!

DIY woondecoratie is een perfecte manier om individualiteit toe te voegen aan je interieur en de persoonlijkheid van je huis vorm te geven. Originaliteit is dé trend van 2022. Unieke zelfgemaakte items die bij jou thuis schitteren maken je interieur helemaal up-to-date. Uiteraard help ik je graag bij het maken van deze thuiscreaties met alles-in-1 DIY pakketten.

#1: NIEUW TYPE METALEN PLANTENHANGER

Dit nieuwe type plantenhanger toont een eenvoudige maar speelse manier om je kamerplanten te decoreren. Goud of messing, het zal een nieuwe sprankeling aan je kamer toevoegen. Bovendien zullen de geometrische vormen stabiliteit brengen in de omgeving en dienen als een punt van belang.

Zo maak je het. Om te beginnen koop je dunne goud of messing pijpjes bij de bouwmarkt of ga voor rietjes die op goud of messing lijken. Vervolgens plak je ze in geometrische vormen aan elkaar. Zet de de plant in de vorm. Als laatste maak je de bovenkant dicht. Nu heb je een decoratief frame om neer te zetten. Voeg een draad toe en gebruik de vorm als plantenhanger. Beide varianten zullen perfect werken in je woon- of slaapkamer, vooral op een neutrale achtergrond.

5 DIY woondecoratie trends 2022

#2: BETON LOOK

Voeg items van beton of met beton look toe aan je interieur voor een stoere touch. De zachte naturel en pastel tinten van afgelopen jaar frissen we op met een stoere creatie. Maak bijvoorbeeld aan bloempot van beton. Het is immers de trend van 2022 om zoveel mogelijk natuur naar binnen te brengen. Of geef juist de babykamer een stoere eyecatcher met het alles-in-1 DIY pakket handafdruk op beton.

Alles-in-1 DIY pakket handafdruk om die lieve handjes te vereeuwigen. Natuurlijk kunnen ook de voetjes erop.

#3: BOHEMIAN DECORATIE

De tegenhanger van de vorige trend is het toevoegen van Bohemian decoratie aan je interieur. Dit doe je met natuurlijke en zachte materialen. Hout, veren, raffia, jute zijn materialen waar je mooie Bohemian decoratie mee kan maken. Ga aan de slag met jouw Bohemian thuiscreatie; wordt het de macramé muurhanger, raffia hanger of de maan?

#4: OUDE MEUK, NIEUW ITEM

Duurzaamheid is natuurlijk allang geen trend meer, het is onderdeel van onze lifestyle. Zo gooien we het liefst niks weg. Voor deze trend ga je aan de slag met je oude meuk en maak je er in een handomdraai een mooie woondecoratie van. Dus duik je garage in of ga de zolder op en tover de spullen om tot nieuwe trendy woondecoratie. In mijn vorige blogs heb ik ideeën gegeven voor restjes tegels, maakte ik van een oude klok een schilderij en creëerde ik van klusrestjes een wanddecoratie. Bekijk de blogs hier.

#5: GROEN IN HUIS

Het is je vast opgevallen; groen in huis is hot! We zijn graag in touch met de natuur. Bovendien verhogen planten de luchtvochtigheid en nemen stofdeeltjes af. Verder nemen planten niet alleen stofdeeltjes af, maar ook schadelijke stoffen breken ze af. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Ben je al overtuigd?

En waar zet je die planten in? Juist, je eigen thuiscreatie. Deze is het makkelijkste van allemaal 😉 Als je kaars deze winter opgebrand is, bewaar dan de houder. Maak de binnenkant schoon en zet je plant erin.

5 DIY woondecoratie trends 2022

Dit waren dé 5 DIY woondecoratie trends 2022. Met welke ga jij aan de slag?

5 DIY KERSTDECORATIES ZELF MAKEN: SIMPEL & GOEDKOOP

5 DIY KERSTDECORATIES ZELF MAKEN: SIMPEL & GOEDKOOP

De kerstdecoraties liggen weer volop in de winkels. Toch vind ik het leuker om zelf de kerstdecoratie te maken. Deze gebruik ik dan met name voor de kersttafel. Heerlijk met de familie lang dineren. En dan word ik blij van de lachende gezichten als ze mijn kersttafel zien. Hoe leuk is het dan als je kunt zeggen dat je het zelf hebt gemaakt? Precies!

Elke jaar maak ik nieuwe kerstdecoratie. Omdat de feestmaand al duur genoeg is ga ik voor low budget. Hieronder 5 DIY kerstdecoraties om zelf te maken: simpel & goedkoop. Voor de zelfmaak-versieringen kun je gebruik maken van materiaal dat je anders weg zou doen en waarschijnlijk gewoon in huis hebt.

Kerstdecoratie maken tip #1: KERSTBOOM VAN WC-ROL

Een zachte kerstboom als tafeldecoratie. Ook leuk om een grote versie van een keukenrol erbij te zetten.

Dit heb je nodig:

 • Wc-rol en/of keukenrol
 • Schaar
 • Lijm
 • Witte wol
 • Glittersterretjes goud/zilver
 • Glitter goud/zilver
 • Karton
 • Verf goud/zilver

Knip de wc-rol in de lengte doormidden. Rol vanuit de punt in een kegelvorm en plak vast. Knip de onderkant recht af. Een beetje lijm op de onderkant voor het begin van de wol. Wikkel de hele wc-rol in met wol en plak het uiteinde vast. Versier met glinstersterretjes en glitter. Tot slot de piek; knip een kartonnen ster, verf deze goud of zilver en plak deze aan de bovenkant.

Kerstdecoratie maken tip #2: KERSTBOOM VAN KARTON

Ook deze is leuk als tafeldecoratie en in duo groot en klein.

Dit heb je nodig:

 • Karton
 • Schaar
 • Lijm
 • Witte wol
 • Glittersterretjes goud/zilver
 • Glitter goud/zilver
 • Verf goud/zilver

Knip een driehoek uit karton. Een beetje lijm op de onderkant voor het begin van de wol. Wikkel de hele driehoek in met wol en plak het uiteinde vast. Plak glittersterretjes in de vorm van slingers. Dan de piek; knip een kartonnen ster, verf deze goud of zilver en plak deze aan de bovenkant. Knip een kleiner driehoek uit het karton en plak deze aan de achterkant als standaard.

Kerstdecoratie maken tip #3: KERSTSTER VAN BAKPAPIER

Deze kerststerren zijn leuk als hangdecoratie of op de borden.

Dit heb je nodig:

 • Bakpapier
 • Schaar
 • Lijm

Neem een vel bakpapier en knip deze in vier stukken. Vouw van elk stuk een waaier en vouw dubbel. Plak de uiteinden van elk stuk aan elkaar.

Kerstdecoratie maken tip #4: KERSTSTER VAN PAPIER

Deze kerststerren maakte ik vorig jaar en waren een hit!

Dit heb je nodig:

 • Dik papier
 • Schaar
 • Lijm

Dit filmpje legt perfect uit hoe je deze ster maakt: KERSTSTER VOUWEN

Kerstdecoratie maken tip #5: KERSTSTER VAN WC-ROL

Leuke hangdecoratie voor boven de tafel of in de kerstboom.

Dit heb je nodig:

 • Wc-rol of keukenrol
 • Schaar
 • Lijm
 • Touw

Knip de wc- of keukenrol in de breedte in 5 smalle rondjes. Maak de rol hiervoor plat en teken 2 cm af. Lijm de punten aan elkaar. Maak een gaatje voor het touwtje en klaar! Je kunt de ster eventueel ook nog verven.

SPACHTELPUTZ ZELF GLAD MAKEN IS MAKKELIJKER DAN JE DENKT

SPACHTELPUTZ ZELF GLAD MAKEN IS MAKKELIJKER DAN JE DENKT

Is spachtelputz ooit trendy geweest? Dat moet haast wel als het op de plafonds van mijn nieuwbouwwoning wordt gespoten. En boven de tegels in de toiletten. Of zou dat toch iets te maken hebben met kosten? Hmm..In ieder geval is het mijn smaak niet en wil ik het snel weg hebben. En wat blijkt? Spachtelputz zelf glad maken is makkelijker dan je denkt.

Feit is echter dat er in principe maar drie manieren zijn om spachtelputz te verwijderen. De eerste manier is de spachtelputz afsteken, de tweede manier is het opschuren van de spachtelputz en de laatste optie is over de spachtelputz heen stucen.

De eerste twee alternatieven zijn niet aan te bevelen. Het is veel werk, geeft een enorme troep en met het verwijderen van de spachtelputz beschadigt de muur meestal. Over de spachtelputz heen stucen blijft dan als enige echte optie over. En nu hoor ik je denken; dat is vakwerk, dat kan ik niet zelf. Klopt, stucen is vakwerk. Alleen met spachtelputz als ondergrond kun jij het ook.

Stappenplan

Ik heb bedacht dat ik de bovenkant van het toilet graag wil behangen. En om voor een klein stukje nou een stukadoor te laten komen.. Dat maakt het wellicht ook makkelijker om de sprong van zelf stucen te wagen. Bovendien zul je oneffenheden niet snel zien onder het behang. Daar gaan we:

Stap 1: Maak de ondergrond schoon, verwijder al het vuil en stof.
Stap 2: Smeer de muur in met voorstrijk. Hierdoor kan het stucwerk goed hechten.
Stap 3: Meng het stuc. Hiervoor gebruik ik gewoon fix & finish, verkrijgbaar in de bouwmarkt.
Stap 4: Smeer het stuc op de muur, helemaal glad. Doe dit met een spackmes. Door de ondergrond van spachtputz zie je dat je eerst de muur opvult, de puntjes zie je er nog doorheen.
Stap 5: Breng een tweede laag stuc aan met de spackmes. Nu is de spachtelputz helemaal weggewerkt.
Stap 6: Wanneer het stucwerk helemaal droog is kan het behang erop.

In totaal ben ik er twee middagen mee bezig geweest. De eerste middag was ik kwijt aan het stucen en de tweede middag aan het behangen. Ik ben erg blij met het resultaat. Het behang is van Gamma – vliesbehang Indra naturel. Zo zie je maar: spachtelputz zelf glad maken is makkelijker dan je denkt. Ga jij ook aan de slag?

Let’s create!

TIPS VOOR EEN DUURZAME BABYKAMER

TIPS VOOR EEN DUURZAME BABYKAMER

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in ons leven – zo ook in het interieur. Daarom kies ik voor duurzame materialen. De babykamer is de kamer van het huis die waarschijnlijk met de grootste liefde en aandacht wordt ingericht. Hoe kun je een babykamer duurzaam inrichten? Met deze tips voor een duurzame babykamer kom je een heel eind en draag je jouw steentje bij aan een betere wereld!

KOOP TWEEDEHANDS

Een echte must voor de duurzame babykamer. Zo hoeft er immers minder geproduceerd te worden en geef je spullen een tweede leven. Struin door de kringloopwinkel of op de rommelmarkt, je vindt er een heleboel babyspullen; meubels, speelgoed en accessoires. Thuis even goed schoonmaken en ze kunnen zo weer een ronde mee. Het scheelt je ook nog eens een heleboel geld – win-win!

LEEN SPULLEN

Kinderen zijn altijd snel ergens uitgegroeid. Dit geldt voor iedereen. Veel spullen die dus na kort gebruik niet meer nodig zijn. Vraag eens aan vrienden, kennissen of familie of je de spullen mag lenen. Het wiegje, de ledikant, de muziekmobiel, een draagzak, het autostoeltje of zelfs kleding – er zijn veel mensen die spullen bewaren. Daarna geef je ze weer terug zodat zij ze kunnen gebruiken voor de volgende baby of verkopen voor een nieuw leven. En voor jou jackpot – lenen is gratis!

KOOP DUURZAAM

Wil je toch graag nieuwe spullen voor je kleine? Koop dan duurzame producten. Dit zijn meubels, draagzakken, speelgoed en accessoires die duurzaam geproduceerd zijn. Er is ook speciale duurzame en veilige verf te koop. Een search op “duurzame babyspullen” levert een hoop goede resultaten op. Ook “tips voor een duurzame babykamer” levert goede links op naar mooie en eerlijke producten.

DIY

Op marktplaats staan allerlei handige spullen – vaak ook gratis op te halen. Deze hebben echter nog wel een opknapbeurt nodig. Op internet staan allemaal inspirerende ideeën om deze op te knappen. Zelf heb ik ook een alles-in-1 DIY pakket samengesteld uit duurzame materialen; een vilten slinger. Hiermee geef je een feestelijk tintje aan de babykamer om je kleine op te vrolijken. De slinger is gemaakt van jute – gemaakt van plantaardige vezels – en vilt – natuurlijk materiaal, duurzaam, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

DIY pakket vilten slinger
DIY pakket vilten slinger voor duurzame babykamer
SUMMER VIBES MET EEN PALMBOOM WANDHANGER

SUMMER VIBES MET EEN PALMBOOM WANDHANGER

En toen waren daar ineens weer mooie dagen. Summer vibes! Heerlijk genieten van de zon buiten in de tuin. Wegdromen in de warme zonnestralen. Even waan ik mij weer op die mooie, idyllische bestemmingen met mijn voetjes in het zand. Wat heb ik dat gemist dit jaar. Kunnen we dit gevoel vasthouden? Jazeker! Met deze palmboom wandhanger.

Ken je dat, wanneer je iets ziet dat je doet denken aan dat ene mooie moment? Dat heerlijke gevoel? Dat heb ik dus met palmbomen. Zodra ik een palmboom zie, ben ik weer op dat mooie strand met een cocktail in de hand. Genieten! En zo schiet het me op de mooie zomermiddag te binnen; er mist een palmboom in de tuin. Dezelfde als bij die mooie bestemming kan natuurlijk niet. Echter is er nog wel een plekje vrij in de veranda. Ik breng die summer vibes met een palmboom wandhanger.

Aan de slag

Eerst ga ik op zoek in de garage naar geschikte materialen. De overgebleven materialen van elke klus bewaren we altijd. Omdat weggooien zonde is en ik vaak diy uitspatten heb als deze 😉 Zo zijn we lekker duurzaam bezig. Heb jij ook nog veel restmaterialen in je garage? Je kunt er zoveel mee maken, zoals het idee dat ik beschrijf in dit blog. Maar ook in mijn vorige blog: Creatief met tegels.

Uiteindelijk maak ik de palmboom wandhanger van bamboe, touw en hout. Het is niet moeilijk, wel heel leuk. En nu hebben we het hele jaar door summer vibes met een palmboom wandhanger 🙂 Onder de foto de werkbeschrijving om zelf aan de slag te gaan.

Palmboom wandhanger zelf maken

Benodigdheden:

 • Dunne houten plaat
 • Houtlijm
 • Touw
 • Bamboe
 • Verf en kwast

Werkbeschrijving:

 1. Zaag de bamboe stokken op maat. Ik ga voor 70 x 20 cm.
 2. Boor gaatjes in de bamboe stokken.
 3. Knoop de bamboe stokken aan elkaar. Vergeet niet aan een zijde een ophang lus te maken.
 4. Zaag het hout op maat.
 5. Plak deze vast aan het bamboe frame.
 6. Schilder de bamboe op het hout en klaar!
CREATIEF MET TEGELS

CREATIEF MET TEGELS

Een betegelde vloer of muur kennen we wel, maar er zijn nog veel andere opties met tegels. Bijvoorbeeld het betegelen van je schouw of een lambrisering van tegels om je huis een bijzondere uitstraling te geven. Creatief met tegels. Dat wilde ik ook voor onze keuken. Zo ging ik aan de slag met het betegelen van de zijkant van het kookeiland. Dat is weer eens iets anders dan anders en daar hou ik van. Het resultaat is erg mooi! De barkrukken komen zo nog beter tot hun recht.

gebruik tegels eens anders. ideeën voor toepassen van overgebleven tegels

En door..

Ik had de smaak van het tegelen te pakken en ging ook meteen aan de slag met onze hal. Het stukje muur onder de vensterbank is vaak slachtoffer van stoten en vlekken. Schoenen uitdoen hier is namelijk alsof er raketten worden afgeschoten. En je wilt natuurlijk als eerste buiten staan en dan zit het muurtje gewoon in de weg. Met tegels hoef ik niet meer aan de slag met stuc en kwast – yes! Gezien we een smalle hal hebben ging ik voor wit en bevestigde de tegels rechtop voor een optisch groter muurtje. Fijn hoor zo’n tegelmuurtje en de schoenen kunnen naar hartenlust uitgeschopt worden… doekje erover en klaar!

gebruik tegels eens anders. ideeën voor toepassen van overgebleven tegels

Weggooien is zonde

We hadden nog wat tegels over. Zonde om daar niks mee te doen en dus kwamen er alweer verschillende ideeën boven borrelen. Uiteindelijk hebben we een creatieve mozaïek middag gehad. Leuk én makkelijk te maken. Creatief met tegels. En voor jullie hieronder de werkbeschrijving.

Benodigdheden:

 • Overgebleven tegels
 • Hamer
 • Spatel
 • Oude theedoek/handdoek
 • Tegellijm
 • Voegmiddel
 • Houten cirkel

Werkbeschrijving:

 1. Zaag een cirkel uit hout of koop deze kant en klaar. Wij haalden een cirkel van 30 cm diameter uit hout dat we over hadden.
 2. Wikkel de tegels in de oude theedoek/handdoek en sla deze in stukjes met de hamer.
 3. Teken de bloem op de houten cirkel. Of een andere vorm die je wilt.
 4. Puzzel de stukjes op de houten cirkel. Plak ze pas vast als je tevreden bent met de mozaïek.
 5. Voeg de mozaïek en je thuiscreatie is klaar!
Mozaïek maken van overgebleven tegels