mozaiek met overgebleven tegels

Een betegelde vloer of muur kennen we wel, maar er zijn nog veel andere opties met tegels. Bijvoorbeeld het betegelen van je schouw of een lambrisering van tegels om je huis een bijzondere uitstraling te geven. Creatief met tegels. Dat wilde ik ook voor onze keuken. Zo ging ik aan de slag met het betegelen van de zijkant van het kookeiland. Dat is weer eens iets anders dan anders en daar hou ik van. Het resultaat is erg mooi! De barkrukken komen zo nog beter tot hun recht.

gebruik tegels eens anders. ideeën voor toepassen van overgebleven tegels

En door..

Ik had de smaak van het tegelen te pakken en ging ook meteen aan de slag met onze hal. Het stukje muur onder de vensterbank is vaak slachtoffer van stoten en vlekken. Schoenen uitdoen hier is namelijk alsof er raketten worden afgeschoten. En je wilt natuurlijk als eerste buiten staan en dan zit het muurtje gewoon in de weg. Met tegels hoef ik niet meer aan de slag met stuc en kwast – yes! Gezien we een smalle hal hebben ging ik voor wit en bevestigde de tegels rechtop voor een optisch groter muurtje. Fijn hoor zo’n tegelmuurtje en de schoenen kunnen naar hartenlust uitgeschopt worden… doekje erover en klaar!

gebruik tegels eens anders. ideeën voor toepassen van overgebleven tegels

Weggooien is zonde

We hadden nog wat tegels over. Zonde om daar niks mee te doen en dus kwamen er alweer verschillende ideeën boven borrelen. Uiteindelijk hebben we een creatieve mozaïek middag gehad. Leuk én makkelijk te maken. Creatief met tegels. En voor jullie hieronder de werkbeschrijving.

Benodigdheden:

 • Overgebleven tegels
 • Hamer
 • Spatel
 • Oude theedoek/handdoek
 • Tegellijm
 • Voegmiddel
 • Houten cirkel

Werkbeschrijving:

 1. Zaag een cirkel uit hout of koop deze kant en klaar. Wij haalden een cirkel van 30 cm diameter uit hout dat we over hadden.
 2. Wikkel de tegels in de oude theedoek/handdoek en sla deze in stukjes met de hamer.
 3. Teken de bloem op de houten cirkel. Of een andere vorm die je wilt.
 4. Puzzel de stukjes op de houten cirkel. Plak ze pas vast als je tevreden bent met de mozaïek.
 5. Voeg de mozaïek en je thuiscreatie is klaar!
Mozaïek maken van overgebleven tegels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *