5 DIY WOONDECORATIE TRENDS 2022

5 DIY WOONDECORATIE TRENDS 2022

Hier zijn 5 DIY woondecoratie trends 2022. Het mooiste is dat ze allemaal eenvoudig zijn, het draait immers om je eigen creativiteit. Ga aan de slag met je eigen thuiscreatie!

DIY woondecoratie is een perfecte manier om individualiteit toe te voegen aan je interieur en de persoonlijkheid van je huis vorm te geven. Originaliteit is dé trend van 2022. Unieke zelfgemaakte items die bij jou thuis schitteren maken je interieur helemaal up-to-date. Uiteraard help ik je graag bij het maken van deze thuiscreaties met alles-in-1 DIY pakketten.

#1: NIEUW TYPE METALEN PLANTENHANGER

Dit nieuwe type plantenhanger toont een eenvoudige maar speelse manier om je kamerplanten te decoreren. Goud of messing, het zal een nieuwe sprankeling aan je kamer toevoegen. Bovendien zullen de geometrische vormen stabiliteit brengen in de omgeving en dienen als een punt van belang.

Zo maak je het. Om te beginnen koop je dunne goud of messing pijpjes bij de bouwmarkt of ga voor rietjes die op goud of messing lijken. Vervolgens plak je ze in geometrische vormen aan elkaar. Zet de de plant in de vorm. Als laatste maak je de bovenkant dicht. Nu heb je een decoratief frame om neer te zetten. Voeg een draad toe en gebruik de vorm als plantenhanger. Beide varianten zullen perfect werken in je woon- of slaapkamer, vooral op een neutrale achtergrond.

5 DIY woondecoratie trends 2022

#2: BETON LOOK

Voeg items van beton of met beton look toe aan je interieur voor een stoere touch. De zachte naturel en pastel tinten van afgelopen jaar frissen we op met een stoere creatie. Maak bijvoorbeeld aan bloempot van beton. Het is immers de trend van 2022 om zoveel mogelijk natuur naar binnen te brengen. Of geef juist de babykamer een stoere eyecatcher met het alles-in-1 DIY pakket handafdruk op beton.

Alles-in-1 DIY pakket handafdruk om die lieve handjes te vereeuwigen. Natuurlijk kunnen ook de voetjes erop.

#3: BOHEMIAN DECORATIE

De tegenhanger van de vorige trend is het toevoegen van Bohemian decoratie aan je interieur. Dit doe je met natuurlijke en zachte materialen. Hout, veren, raffia, jute zijn materialen waar je mooie Bohemian decoratie mee kan maken. Ga aan de slag met jouw Bohemian thuiscreatie; wordt het de macramé muurhanger, raffia hanger of de maan?

#4: OUDE MEUK, NIEUW ITEM

Duurzaamheid is natuurlijk allang geen trend meer, het is onderdeel van onze lifestyle. Zo gooien we het liefst niks weg. Voor deze trend ga je aan de slag met je oude meuk en maak je er in een handomdraai een mooie woondecoratie van. Dus duik je garage in of ga de zolder op en tover de spullen om tot nieuwe trendy woondecoratie. In mijn vorige blogs heb ik ideeën gegeven voor restjes tegels, maakte ik van een oude klok een schilderij en creëerde ik van klusrestjes een wanddecoratie. Bekijk de blogs hier.

#5: GROEN IN HUIS

Het is je vast opgevallen; groen in huis is hot! We zijn graag in touch met de natuur. Bovendien verhogen planten de luchtvochtigheid en nemen stofdeeltjes af. Verder nemen planten niet alleen stofdeeltjes af, maar ook schadelijke stoffen breken ze af. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Ben je al overtuigd?

En waar zet je die planten in? Juist, je eigen thuiscreatie. Deze is het makkelijkste van allemaal 😉 Als je kaars deze winter opgebrand is, bewaar dan de houder. Maak de binnenkant schoon en zet je plant erin.

5 DIY woondecoratie trends 2022

Dit waren dé 5 DIY woondecoratie trends 2022. Met welke ga jij aan de slag?

5 DIY KERSTDECORATIES ZELF MAKEN: SIMPEL & GOEDKOOP

5 DIY KERSTDECORATIES ZELF MAKEN: SIMPEL & GOEDKOOP

De kerstdecoraties liggen weer volop in de winkels. Toch vind ik het leuker om zelf de kerstdecoratie te maken. Deze gebruik ik dan met name voor de kersttafel. Heerlijk met de familie lang dineren. En dan word ik blij van de lachende gezichten als ze mijn kersttafel zien. Hoe leuk is het dan als je kunt zeggen dat je het zelf hebt gemaakt? Precies!

Elke jaar maak ik nieuwe kerstdecoratie. Omdat de feestmaand al duur genoeg is ga ik voor low budget. Hieronder 5 DIY kerstdecoraties om zelf te maken: simpel & goedkoop. Voor de zelfmaak-versieringen kun je gebruik maken van materiaal dat je anders weg zou doen en waarschijnlijk gewoon in huis hebt.

Kerstdecoratie maken tip #1: KERSTBOOM VAN WC-ROL

Een zachte kerstboom als tafeldecoratie. Ook leuk om een grote versie van een keukenrol erbij te zetten.

Dit heb je nodig:

 • Wc-rol en/of keukenrol
 • Schaar
 • Lijm
 • Witte wol
 • Glittersterretjes goud/zilver
 • Glitter goud/zilver
 • Karton
 • Verf goud/zilver

Knip de wc-rol in de lengte doormidden. Rol vanuit de punt in een kegelvorm en plak vast. Knip de onderkant recht af. Een beetje lijm op de onderkant voor het begin van de wol. Wikkel de hele wc-rol in met wol en plak het uiteinde vast. Versier met glinstersterretjes en glitter. Tot slot de piek; knip een kartonnen ster, verf deze goud of zilver en plak deze aan de bovenkant.

Kerstdecoratie maken tip #2: KERSTBOOM VAN KARTON

Ook deze is leuk als tafeldecoratie en in duo groot en klein.

Dit heb je nodig:

 • Karton
 • Schaar
 • Lijm
 • Witte wol
 • Glittersterretjes goud/zilver
 • Glitter goud/zilver
 • Verf goud/zilver

Knip een driehoek uit karton. Een beetje lijm op de onderkant voor het begin van de wol. Wikkel de hele driehoek in met wol en plak het uiteinde vast. Plak glittersterretjes in de vorm van slingers. Dan de piek; knip een kartonnen ster, verf deze goud of zilver en plak deze aan de bovenkant. Knip een kleiner driehoek uit het karton en plak deze aan de achterkant als standaard.

Kerstdecoratie maken tip #3: KERSTSTER VAN BAKPAPIER

Deze kerststerren zijn leuk als hangdecoratie of op de borden.

Dit heb je nodig:

 • Bakpapier
 • Schaar
 • Lijm

Neem een vel bakpapier en knip deze in vier stukken. Vouw van elk stuk een waaier en vouw dubbel. Plak de uiteinden van elk stuk aan elkaar.

Kerstdecoratie maken tip #4: KERSTSTER VAN PAPIER

Deze kerststerren maakte ik vorig jaar en waren een hit!

Dit heb je nodig:

 • Dik papier
 • Schaar
 • Lijm

Dit filmpje legt perfect uit hoe je deze ster maakt: KERSTSTER VOUWEN

Kerstdecoratie maken tip #5: KERSTSTER VAN WC-ROL

Leuke hangdecoratie voor boven de tafel of in de kerstboom.

Dit heb je nodig:

 • Wc-rol of keukenrol
 • Schaar
 • Lijm
 • Touw

Knip de wc- of keukenrol in de breedte in 5 smalle rondjes. Maak de rol hiervoor plat en teken 2 cm af. Lijm de punten aan elkaar. Maak een gaatje voor het touwtje en klaar! Je kunt de ster eventueel ook nog verven.

SPACHTELPUTZ ZELF GLAD MAKEN IS MAKKELIJKER DAN JE DENKT

SPACHTELPUTZ ZELF GLAD MAKEN IS MAKKELIJKER DAN JE DENKT

Is spachtelputz ooit trendy geweest? Dat moet haast wel als het op de plafonds van mijn nieuwbouwwoning wordt gespoten. En boven de tegels in de toiletten. Of zou dat toch iets te maken hebben met kosten? Hmm..In ieder geval is het mijn smaak niet en wil ik het snel weg hebben. En wat blijkt? Spachtelputz zelf glad maken is makkelijker dan je denkt.

Feit is echter dat er in principe maar drie manieren zijn om spachtelputz te verwijderen. De eerste manier is de spachtelputz afsteken, de tweede manier is het opschuren van de spachtelputz en de laatste optie is over de spachtelputz heen stucen.

De eerste twee alternatieven zijn niet aan te bevelen. Het is veel werk, geeft een enorme troep en met het verwijderen van de spachtelputz beschadigt de muur meestal. Over de spachtelputz heen stucen blijft dan als enige echte optie over. En nu hoor ik je denken; dat is vakwerk, dat kan ik niet zelf. Klopt, stucen is vakwerk. Alleen met spachtelputz als ondergrond kun jij het ook.

Stappenplan

Ik heb bedacht dat ik de bovenkant van het toilet graag wil behangen. En om voor een klein stukje nou een stukadoor te laten komen.. Dat maakt het wellicht ook makkelijker om de sprong van zelf stucen te wagen. Bovendien zul je oneffenheden niet snel zien onder het behang. Daar gaan we:

Stap 1: Maak de ondergrond schoon, verwijder al het vuil en stof.
Stap 2: Smeer de muur in met voorstrijk. Hierdoor kan het stucwerk goed hechten.
Stap 3: Meng het stuc. Hiervoor gebruik ik gewoon fix & finish, verkrijgbaar in de bouwmarkt.
Stap 4: Smeer het stuc op de muur, helemaal glad. Doe dit met een spackmes. Door de ondergrond van spachtputz zie je dat je eerst de muur opvult, de puntjes zie je er nog doorheen.
Stap 5: Breng een tweede laag stuc aan met de spackmes. Nu is de spachtelputz helemaal weggewerkt.
Stap 6: Wanneer het stucwerk helemaal droog is kan het behang erop.

In totaal ben ik er twee middagen mee bezig geweest. De eerste middag was ik kwijt aan het stucen en de tweede middag aan het behangen. Ik ben erg blij met het resultaat. Het behang is van Gamma – vliesbehang Indra naturel. Zo zie je maar: spachtelputz zelf glad maken is makkelijker dan je denkt. Ga jij ook aan de slag?

Let’s create!

TIPS VOOR EEN DUURZAME BABYKAMER

TIPS VOOR EEN DUURZAME BABYKAMER

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in ons leven – zo ook in het interieur. Daarom kies ik voor duurzame materialen. De babykamer is de kamer van het huis die waarschijnlijk met de grootste liefde en aandacht wordt ingericht. Hoe kun je een babykamer duurzaam inrichten? Met deze tips voor een duurzame babykamer kom je een heel eind en draag je jouw steentje bij aan een betere wereld!

KOOP TWEEDEHANDS

Een echte must voor de duurzame babykamer. Zo hoeft er immers minder geproduceerd te worden en geef je spullen een tweede leven. Struin door de kringloopwinkel of op de rommelmarkt, je vindt er een heleboel babyspullen; meubels, speelgoed en accessoires. Thuis even goed schoonmaken en ze kunnen zo weer een ronde mee. Het scheelt je ook nog eens een heleboel geld – win-win!

LEEN SPULLEN

Kinderen zijn altijd snel ergens uitgegroeid. Dit geldt voor iedereen. Veel spullen die dus na kort gebruik niet meer nodig zijn. Vraag eens aan vrienden, kennissen of familie of je de spullen mag lenen. Het wiegje, de ledikant, de muziekmobiel, een draagzak, het autostoeltje of zelfs kleding – er zijn veel mensen die spullen bewaren. Daarna geef je ze weer terug zodat zij ze kunnen gebruiken voor de volgende baby of verkopen voor een nieuw leven. En voor jou jackpot – lenen is gratis!

KOOP DUURZAAM

Wil je toch graag nieuwe spullen voor je kleine? Koop dan duurzame producten. Dit zijn meubels, draagzakken, speelgoed en accessoires die duurzaam geproduceerd zijn. Er is ook speciale duurzame en veilige verf te koop. Een search op “duurzame babyspullen” levert een hoop goede resultaten op. Ook “tips voor een duurzame babykamer” levert goede links op naar mooie en eerlijke producten.

DIY

Op marktplaats staan allerlei handige spullen – vaak ook gratis op te halen. Deze hebben echter nog wel een opknapbeurt nodig. Op internet staan allemaal inspirerende ideeën om deze op te knappen. Zelf heb ik ook een alles-in-1 DIY pakket samengesteld uit duurzame materialen; een vilten slinger. Hiermee geef je een feestelijk tintje aan de babykamer om je kleine op te vrolijken. De slinger is gemaakt van jute – gemaakt van plantaardige vezels – en vilt – natuurlijk materiaal, duurzaam, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

DIY pakket vilten slinger
DIY pakket vilten slinger voor duurzame babykamer
SUMMER VIBES MET EEN PALMBOOM WANDHANGER

SUMMER VIBES MET EEN PALMBOOM WANDHANGER

En toen waren daar ineens weer mooie dagen. Summer vibes! Heerlijk genieten van de zon buiten in de tuin. Wegdromen in de warme zonnestralen. Even waan ik mij weer op die mooie, idyllische bestemmingen met mijn voetjes in het zand. Wat heb ik dat gemist dit jaar. Kunnen we dit gevoel vasthouden? Jazeker! Met deze palmboom wandhanger.

Ken je dat, wanneer je iets ziet dat je doet denken aan dat ene mooie moment? Dat heerlijke gevoel? Dat heb ik dus met palmbomen. Zodra ik een palmboom zie, ben ik weer op dat mooie strand met een cocktail in de hand. Genieten! En zo schiet het me op de mooie zomermiddag te binnen; er mist een palmboom in de tuin. Dezelfde als bij die mooie bestemming kan natuurlijk niet. Echter is er nog wel een plekje vrij in de veranda. Ik breng die summer vibes met een palmboom wandhanger.

Aan de slag

Eerst ga ik op zoek in de garage naar geschikte materialen. De overgebleven materialen van elke klus bewaren we altijd. Omdat weggooien zonde is en ik vaak diy uitspatten heb als deze 😉 Zo zijn we lekker duurzaam bezig. Heb jij ook nog veel restmaterialen in je garage? Je kunt er zoveel mee maken, zoals het idee dat ik beschrijf in dit blog. Maar ook in mijn vorige blog: Creatief met tegels.

Uiteindelijk maak ik de palmboom wandhanger van bamboe, touw en hout. Het is niet moeilijk, wel heel leuk. En nu hebben we het hele jaar door summer vibes met een palmboom wandhanger 🙂 Onder de foto de werkbeschrijving om zelf aan de slag te gaan.

Palmboom wandhanger zelf maken

Benodigdheden:

 • Dunne houten plaat
 • Houtlijm
 • Touw
 • Bamboe
 • Verf en kwast

Werkbeschrijving:

 1. Zaag de bamboe stokken op maat. Ik ga voor 70 x 20 cm.
 2. Boor gaatjes in de bamboe stokken.
 3. Knoop de bamboe stokken aan elkaar. Vergeet niet aan een zijde een ophang lus te maken.
 4. Zaag het hout op maat.
 5. Plak deze vast aan het bamboe frame.
 6. Schilder de bamboe op het hout en klaar!
CREATIEF MET TEGELS

CREATIEF MET TEGELS

Een betegelde vloer of muur kennen we wel, maar er zijn nog veel andere opties met tegels. Bijvoorbeeld het betegelen van je schouw of een lambrisering van tegels om je huis een bijzondere uitstraling te geven. Creatief met tegels. Dat wilde ik ook voor onze keuken. Zo ging ik aan de slag met het betegelen van de zijkant van het kookeiland. Dat is weer eens iets anders dan anders en daar hou ik van. Het resultaat is erg mooi! De barkrukken komen zo nog beter tot hun recht.

gebruik tegels eens anders. ideeën voor toepassen van overgebleven tegels

En door..

Ik had de smaak van het tegelen te pakken en ging ook meteen aan de slag met onze hal. Het stukje muur onder de vensterbank is vaak slachtoffer van stoten en vlekken. Schoenen uitdoen hier is namelijk alsof er raketten worden afgeschoten. En je wilt natuurlijk als eerste buiten staan en dan zit het muurtje gewoon in de weg. Met tegels hoef ik niet meer aan de slag met stuc en kwast – yes! Gezien we een smalle hal hebben ging ik voor wit en bevestigde de tegels rechtop voor een optisch groter muurtje. Fijn hoor zo’n tegelmuurtje en de schoenen kunnen naar hartenlust uitgeschopt worden… doekje erover en klaar!

gebruik tegels eens anders. ideeën voor toepassen van overgebleven tegels

Weggooien is zonde

We hadden nog wat tegels over. Zonde om daar niks mee te doen en dus kwamen er alweer verschillende ideeën boven borrelen. Uiteindelijk hebben we een creatieve mozaïek middag gehad. Leuk én makkelijk te maken. Creatief met tegels. En voor jullie hieronder de werkbeschrijving.

Benodigdheden:

 • Overgebleven tegels
 • Hamer
 • Spatel
 • Oude theedoek/handdoek
 • Tegellijm
 • Voegmiddel
 • Houten cirkel

Werkbeschrijving:

 1. Zaag een cirkel uit hout of koop deze kant en klaar. Wij haalden een cirkel van 30 cm diameter uit hout dat we over hadden.
 2. Wikkel de tegels in de oude theedoek/handdoek en sla deze in stukjes met de hamer.
 3. Teken de bloem op de houten cirkel. Of een andere vorm die je wilt.
 4. Puzzel de stukjes op de houten cirkel. Plak ze pas vast als je tevreden bent met de mozaïek.
 5. Voeg de mozaïek en je thuiscreatie is klaar!
Mozaïek maken van overgebleven tegels

VAN STANDAARD NAAR VINTAGE DEUR IN 4 STAPPEN

VAN STANDAARD NAAR VINTAGE DEUR IN 4 STAPPEN

Misschien heb jij ze ook wel in huis; van die saaie, basic witte deuren met een standaard deurklink. Het is een flink kostenplaatje om voor het hele huis nieuwe deuren aan te schaffen. Ook in onze nieuwbouwwoning zie je ze terug: van die oh zo degelijke, maar oersaaie witte deuren. Nu was een deur beschadigd met een flinke deuk – oeps! Daarom kwam ik op het idee om de deur een make-over te geven. Hoe je zo’n standaard deur met weinig middelen toch onderdeel van je interieur kunt maken? Met de volgende 4 stappen gingen we van standaard naar vintage deur.

Met verf, sierlijsten, nieuwe deurklinken en een paar vrije uren zien ze er als nieuw uit. Of eigenlijk als oud…

Stap 1. Vlakken frezen

Haal het deurbeslag eraf en leg de deur plat op een werkbank. Teken af hoe je de vlakken wilt hebben. Ik koos voor twee vlakken, met 10 cm randen. Na het aftekenen kan het frezen van de vlakken beginnen. Kies voor een ronde frees en stel deze ondiep af.

Van standaard naar vintage deur in 4 stappen
Stap 2. Vlakken opvullen

Bevestig in de vlakken dunne houten platen met montagekit. Deze platen kun je op maat laten zagen bij de bouwmarkt. Zaag vervolgens de sierlijsten op maat. Zaag deze verstek voor het mooiste resultaat.

Van standaard naar vintage deur in 4 stappen

Als je geen beschadiging op de deur hebt, kun je ook direct de sierlijsten op de deur bevestigen. Dit scheelt een hoop freeswerk, maar voldoet niet helemaal aan de vintage look.

Sierlijsten zijn ook erg mooi op de muur. Lees hier het stappenplan.

Stap 3. Verven en schuren

De nieuwbouwdeur is geen massief houten deur. Om de vintage look te krijgen breng je daarom eerst een laag bruine verf aan. Ga hier vervolgens met twee witte lagen overheen. Ik heb lakverf gebruikt. Als de verf droog is, pak je een schuurmachine waarmee je slijtplekken creëert. Dit doe je door de hele deur te schuren. Je zult zien dat de bruine verf er op sommige plekken doorheen komt. Zo niet, even iets harder schuren op bepaalde plekken.

Lees ook wat je kunt maken met de overgebleven verf.

Stap 4. Nieuw deurbeslag

De laatste stap is het stadaard deurbeslag vervangen voor een bijpassend exemplaar. Hiervoor hang je de deur terug en plaats je het nieuwe beslag. Na de oplevering van ons huis heb ik alle deurbeslag al vervangen. Daarom behoud ik de huidige, dan past het mooi bij de rest van het huis. Het allermooiste is natuurlijk een vintage exemplaar. En zo simpel is het! Van standaard naar vintage deur in 4 stappen.

Van standaard naar vintage deur in 4 stappen
MAAK VAN EEN OUDE KLOK EEN NIEUW SCHILDERIJ

MAAK VAN EEN OUDE KLOK EEN NIEUW SCHILDERIJ

Kleine meisjes worden groot. En dan willen ze een nieuwe kamer. Vind ik stiekem helemaal niet erg, want ik hou van wisselen in het interieur. Elke maand ben ik aan het schuiven of komt er iets nieuws bij. En nu begon dochter lief over een nieuw bed. Uiteraard is de oude nog prima, maar het een na het andere argument werd aangehaald om een nieuw bed te krijgen. Zal ze het van haar moeder hebben? Nou vooruit schat, krijg jij een nieuw bed.

En alleen een nieuw bed kan natuurlijk niet, alles eromheen past dan ook niet meer. Logisch. Zoals altijd bij een interieur make-over heb ik grote moeite met het simpelweg weggooien van het oude en vervangen voor het nieuwe. En ik wil mijn dochter graag deze duurzame gedachte meegeven. Een ander meisje hebben we dan ook blij gemaakt met het oude bed. En voor de oude klok kreeg ik ook een goed idee!

Let’s create: van klok naar schilderij

De klok bestaat uit foam cijfers en wijzerplaat welke je rechtstreeks op de muur kan plakken. Zonde van de muur inderdaad, dat hebben we natuurlijk niet gedaan. De klok hadden we op een canvas geplakt. Dus de cijfers en wijzerplaat gingen eraf en ik heb een blanco canvas. Dus ik maak van een oude klok een nieuw schilderij. En restjes verf hebben we altijd wel in huis. Van de muurverf of gewoon hobbyverf. Slechts één kleur is niet genoeg volgens mijn dochter, dus ging ik aan de slag met een heel kleurenpalet. Uiteraard wel passend bij de kleuren in haar kamer. Met de verf die over was van een ander DIY project, heb ik een bijpassend schilderij gemaakt. Voor het design gingen we voor “fantasie” zoals mijn dochter het noemt. Helemaal in de trend van nu met grafische ronde vlakken.

Het is eigenlijk vrij makkelijk om zo een schilderij te maken. En ook nog eens heel leuk! En het mooiste van alles? Mijn dochter die vol trots vertelt dat mama hem voor haar heeft gemaakt. Maak van een oude klok een nieuw schilderij:

van oude klok naar nieuw schilderij, stappenplan grafisch schilderij
EEN MOOIE HERINNERING MET DIY HAND- EN VOETAFDRUK

EEN MOOIE HERINNERING MET DIY HAND- EN VOETAFDRUK

Hoe schattig zijn die klein handjes en voetjes van je baby? Vlak na de geboorte heb ik deze dan ook vereeuwigd in gips. Met zo een gipspakketje, je kent ze vast wel. Het herinnert mij aan de overweldigende golf van liefde die ik over mij heen kreeg bij de geboorte. Een mijlpaal.

Toen we een jaar geleden weer een mijlpaal te vieren. We kochten een nieuw huis. Ook hiervoor zocht ik een creatieve manier om ook deze te vereeuwigen. Bij het uitpakken kwam ik de hand- en voetafdrukjes weer tegen – zo lief! En nu, jaren later, zijn de handjes en voetjes nog net zo schattig. Babyhandjes zie je veel, maar waarom ook niet van je kleuters? Een hand- en voetafdruk op de dag van de verhuizing is de mooie herinnering aan de mijlpaal geworden. En deze keer natuurlijk een zelf gemaakte thuiscreatie.

Het is een DIY pakket handafdruk op beton geworden. Een MDF plank bekleed met beton en daarop de hand- en voetafdrukjes. Dit past geweldig bij onze woonkamer. De kids hebben hartelijk gegiecheld toen de verfroller over hun handje en voetje ging. Met de houten beginletter van hun naam weten we straks nog welke van wie is. Deze houten letter is ook handgemaakt. Allen niet door mij. Deze kocht ik in Indonesië. Dat maakt het een dubbele mooie herinnering! De hand- en voetafdrukjes staan nu te schitteren op ons tv-meubel.

DIY pakket handafdruk op beton

Let’s create

Vanwege de vele positieve reacties van onze visite is het nu ook een DIY pakket geworden. Shop nu ons DIY pakket handafdruk op beton. Alles wat je nodig hebt, inclusief instructies zit erin. Je kunt meteen aan de slag. Voor het DIY pakket heb ik wel gekozen voor een kleinere variant. Op deze manier past het DIY pakket door de brievenbus. Daarnaast past de DIY bij de vele ronde vormen die we tegenwoordig aan onze muur hebben hangen. Bijvoorbeeld tussen de wandmanden of bij de behangcirkel. De naam kun je erbij schilderen met de bijgevoegde letterstencil.

ZELF SIERLIJSTEN OP DE MUUR MAKEN

ZELF SIERLIJSTEN OP DE MUUR MAKEN

Ineens werkten we thuis. Dat was wennen en voor velen went het nog steeds niet. Thuiswerken heb ik altijd heerlijk gevonden. Daarbij krijg ik meer gedaan dan op kantoor, omdat je gewoonweg minder vaak gestoord wordt. Laat mij maar lekker ploeteren in mijn werkkamer. Wat mij wel tegen ging staan was de sfeer in mijn werkkamer. Deze is namelijk gerust sfeerloos te noemen. Vier witte muren met enkel een prikbord en whiteboard. Daar moest verandering in komen. En dan niet simpel een kleurtje. Nee, iets wat ik zelf kan maken natuurlijk. Het werden sierlijsten op de muur.

Sierlijsten hebben een echte comeback gemaakt. Je kunt sierlijsten in de winkel kopen, maar het is nog leuker om ze zelf te maken. Het scheelt je best wat geld én je hebt weer een leuk DIY project.

Daarbij kon de styling ook wel een upgrade gebruiken. Genoeg tips en tricks te vinden voor een goede thuiswerkplek in deze tijd. Hierin spelen planten altijd de hoofdrol. Inmiddels staan er vijf planten in mijn werkkamer. En ik heb het geluk dat ik uitkijk op onze tuin. Ook de administratie is netjes opgeruimd in een nieuwe webbing kast – love it.

DIY sierlijsten op de muur. Zelf sierlijsten maken.

Let’s create

Benodigdheden:
– Sierlijsten (ik koos voor Decorlijst MDF 18x68mm 260 cm van Praxis)
– Montagekit
– Acrylaat kit
– Kitpistool
– Verstekzaag en verstekbak
– Waterpas
– Verf (ik koos voor Spiced Honey van Flexa), kwast en verfroller
– Rolmaat
– Schuurpapier
– Potlood en papier

Stappenplan

Stap 1 – uittekenen
Teken op een blaadje uit waar je de sierlijsten wilt plaatsen met duidelijke maatvoering. Meet vanuit het midden van de muur. Ik heb boven en onder 20 cm ruimte aangehouden en een breedte van 70 cm per sierlijst.

Stap 2 – zagen
Teken op de sierlijsten nauwkeurig de juiste maten af en zaag de lijsten met de verstekbak in verstek. Let op welke kant verstek je moet zagen. Zodat de hoeken uiteindelijk mooi in elkaar passen.

Stap 3 – schuren
Schuur de afgezaagde kanten goed glad.

Stap 4 – op de muur bevestigen
Bevestig de sierlijsten met montagekit op de muur. Ik begon met de middelste sierlijst, met de bovenste lat. Plaats deze op de uitgetekende plek op de muur met behulp van een waterpas. Hiervoor had ik het midden van de muur afgetekend en het midden van de lat daarop bevestigd. Druk de lijst goed aan voordat je de verticale latten ertegenaan gaat plaatsen. Houd daarbij de waterpas steeds tegen de lat. Je kunt de lijsten nog iets verplaatsen, voordat de kit opgedroogd is. En als laatste de onderste lijst om de rechthoek compleet te maken.

DIY sierlijsten op de muur. Zelf sierlijsten op de muur maken.

Stap 5 – afkitten
Als de montagekit droog is, kit dan de randen af met acrylaatkit. Zowel de binnenrand als de buitenrand heb ik gekit voor een strak resultaat. Ook eventuele kiertjes bij de aansluitingen van de hoeken heb ik dicht gekit.

Stap 6 – schilderen
Schilder zowel de sierlijsten als de muur met dezelfde verf. Begin met de sierlijsten. Verf deze met een kwast. En schilder vervolgens de muur met een roller. Voor het mooiste resultaat heb ik het geheel twee lagen verf gegeven.

Klaar is jouw thuiscreatie! Ik ben nog elke dag blij met het resultaat, het geeft zoveel sfeer in mijn werkkamer. Daarbij geeft het de werkkamer een trendy klassieke look.