Toilet make over

Toen we de sleutel van ons huis kregen was ons toilet zoals vele anderen. Wit met grijze tegels en spachtelputz vanaf 1 meter 60. We wisten dat we het toilet gingen verbouwen, alleen kon het toilet niet casco opgeleverd worden. Het toilet beneden hebben we laten doen tijdens de gehele verbouwing. Nu was het toilet boven aan de beurt. Hiervoor wilde ik graag iets anders dan tegels. Het werd een DIY toilet make-over zonder tegels.

Hoe het begon

Vanuit onze ervaring met het toilet beneden is het erg veel werk (en rotzooi) om tegels van een betonnen wand af te bikken. Hier wilden we liever niet aan beginnen. Bovendien bevindt het toilet zich op de verdieping van de kids, dus het mag een vrolijk toilet worden. Dus bedacht ik een make-over waarbij we niet hoefden te slopen. En kleurrijk met een jungle touch.

DIY toilet make over zonder tegels

Toiletwanden

Op de bovenkant van de wanden gaan we voor behang. Hiervoor maken we eerst het spachtelputz glad. In een eerder blog heb ik uitgelegd hoe we dit gedaan hebben.

Spachtelputz glad maken en behangen, DIY toilet make over zonder tegels

We besloten over de tegels op de wanden houten latjes te bevestigen. Allereerst hebben we een MDF plaat (zo dun mogelijk) over de tegels geplakt. Vervolgens daaroverheen houten latjes. Het geheel goed afkitten en schilderen maar. De kleur groen heb ik zelf gemengd van overgebleven verf die we nog in de garage hadden staan. De bovenkant hebben we afgewerkt met een platte lat.

DIY toilet make over zonder tegels

Toiletombouw

De grijze tegels achter het toilet hebben we laten zitten. Dus niet helemaal zonder tegels, maar deze zaten er al 😉 We vonden de grijze tegels er uiteindelijk goed bij passen. Voor bovenop hebben we een houten plank gezaagd. Dit geeft een natuurlijke uitstraling die past bij het behang.

Toiletverlichting

Om de jungle touch compleet te maken kies ik voor een aap lamp. De kids vinden hem geweldig!

DIY toilet make over zonder tegels

Toiletaccessoires

Om het geheel low budget te houden ben ik samen met de kids naar de kringloop gegaan voor de accessoires. We vonden daar witte en gouden accessoires welke perfect passen bij de jungle. Ik was meteen verliefd op de vaas van ‘Delfts wit’. De pluimen komen uit onze tuin.

MEER DIY INSPIRATIE OPDOEN?

Wil je meer DIY ideeën voor woondecoratie of in huis? Lees dan ook de andere blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *