Schilderij met bogen

Weggooien is echt zonde! En met een beetje creativiteit kun je van overgebleven materialen een mooi DIY maken. Na een klus bleef er fix & finish over en een afwerklat. Toen ik deze in de garage wilde opbergen viel mijn oog op een oude canvas die daar nog lag. En zo was daar een nieuwe DIY; een schilderij met bogen!

Stap 1; gips aanbrengen
Maak het gips aan met water en smeer een dunne laag gips op de voorzijde van de canvas. Laat de zijkanten schoon, hier komt later de lijst tegenaan. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Zodra je de gehele voorzijde bedekt hebt, teken je met de vertanding van de plakspaan bogen in het gips. Je kunt dit ook doen met een lijmkam. Laat het gips drogen.

Stap 2; schuren
Zodra het gips droog is schuur je het gips op. Je kan het zo glad schuren als je zelf wilt. Zorg er in ieder geval voor dat er geen gips een de zijkanten zit.

Stap 3; schilderen
Geef het gips de kleur die je wilt. Gebruik hiervoor een muurverf. Zelf heb ik latex wit gebruikt. Laat de verf drogen.

Stap 4; lijst maken
De afwerklat heb ik gebruikt om een lijst te maken om het schilderij. Hiervoor zaag je de hoeken in verstek met een verstekbak. Vervolgens lijm je de stukken tegen de zijkant van de canvas met montagekit. Dit werkt het beste met lijmklemmen. Zodra de kit droog is, is je schilderij met bogen klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *