Sinterklaas knutselen knutselidee

Sinterklaas is een geweldig thema om leuke dingen zelf te maken en te knutselen. Van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je een simpel en leuk Sinterklaas knutsel idee. 

Mijter van papier

Voor dit Sinterklaas knutsel idee heb je niet veel nodig. Bovendien is het makkelijk te maken, zodat de kinderen ook lekker zelf aan de slag kunnen. Mijn kinderen vinden het altijd leuk om te verkleden tijdens de Sinterklaasviering met familie. En deze keer wilden ze Sinterklaas zijn. Laten we nou net alleen pietenpakken hebben liggen…dus gingen ze aan de slag met deze mijter van papier.

Alles wat je nodig hebt aan knutselmaterialen is A4 rood en geel papier. Leg daarbij de lijm, potlood, schaar en nietmachine klaar en je kunt aan de slag.

Stap 1. Vouw een rood vel dubbel en teken de helft van de mijter erop. Knip deze uit en vouw het open. Zo krijg je een symmetrische mijter. Doe dit tweemaal.

Sinterklaas knutselen knutsel idee

Stap 2. Knip vervolgens 2 gele stroken en plak deze als een kruis op de mijter. Knip de randen langs de mijter af.

Sinterklaas knutsel idee mijter van papier

Stap 3. Vouw een rood vel tweemaal dubbel en vouw eenmaal open. Knip het vel op de vouwlijn doormidden. Nu heb je twee gelijke stroken. Hiervan maken we de hoofdband. Niet de twee stroken aan elkaar. Meet aan je hoofd het juiste formaat en zet daar ook twee nietjes in.

Sinterklaas knutselidee mijter knutselen

Stap 4. Plak de mijter met het kruis op de hoofdband. Plak de rode mijter er tegenover op de hoofdband. Maak de punten van de mijters aan elkaar vast met een nietje. Je mijter is af!

Sinterklaas knutsel idee mijter van papier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *