vilten slinger zelf maken

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in ons leven – zo ook in het interieur. Daarom kies ik voor duurzame materialen. De babykamer is de kamer van het huis die waarschijnlijk met de grootste liefde en aandacht wordt ingericht. Hoe kun je een babykamer duurzaam inrichten? Met deze tips voor een duurzame babykamer kom je een heel eind en draag je jouw steentje bij aan een betere wereld!

KOOP TWEEDEHANDS

Een echte must voor de duurzame babykamer. Zo hoeft er immers minder geproduceerd te worden en geef je spullen een tweede leven. Struin door de kringloopwinkel of op de rommelmarkt, je vindt er een heleboel babyspullen; meubels, speelgoed en accessoires. Thuis even goed schoonmaken en ze kunnen zo weer een ronde mee. Het scheelt je ook nog eens een heleboel geld – win-win!

LEEN SPULLEN

Kinderen zijn altijd snel ergens uitgegroeid. Dit geldt voor iedereen. Veel spullen die dus na kort gebruik niet meer nodig zijn. Vraag eens aan vrienden, kennissen of familie of je de spullen mag lenen. Het wiegje, de ledikant, de muziekmobiel, een draagzak, het autostoeltje of zelfs kleding – er zijn veel mensen die spullen bewaren. Daarna geef je ze weer terug zodat zij ze kunnen gebruiken voor de volgende baby of verkopen voor een nieuw leven. En voor jou jackpot – lenen is gratis!

KOOP DUURZAAM

Wil je toch graag nieuwe spullen voor je kleine? Koop dan duurzame producten. Dit zijn meubels, draagzakken, speelgoed en accessoires die duurzaam geproduceerd zijn. Er is ook speciale duurzame en veilige verf te koop. Een search op “duurzame babyspullen” levert een hoop goede resultaten op. Ook “tips voor een duurzame babykamer” levert goede links op naar mooie en eerlijke producten.

DIY

Op marktplaats staan allerlei handige spullen – vaak ook gratis op te halen. Deze hebben echter nog wel een opknapbeurt nodig. Op internet staan allemaal inspirerende ideeën om deze op te knappen. Zelf heb ik ook een alles-in-1 DIY pakket samengesteld uit duurzame materialen; een vilten slinger. Hiermee geef je een feestelijk tintje aan de babykamer om je kleine op te vrolijken. De slinger is gemaakt van jute – gemaakt van plantaardige vezels – en vilt – natuurlijk materiaal, duurzaam, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

DIY pakket vilten slinger
DIY pakket vilten slinger voor duurzame babykamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *