Van oude klok naar nieuw schilderij

Kleine meisjes worden groot. En dan willen ze een nieuwe kamer. Vind ik stiekem helemaal niet erg, want ik hou van wisselen in het interieur. Elke maand ben ik aan het schuiven of komt er iets nieuws bij. En nu begon dochter lief over een nieuw bed. Uiteraard is de oude nog prima, maar het een na het andere argument werd aangehaald om een nieuw bed te krijgen. Zal ze het van haar moeder hebben? Nou vooruit schat, krijg jij een nieuw bed.

En alleen een nieuw bed kan natuurlijk niet, alles eromheen past dan ook niet meer. Logisch. Zoals altijd bij een interieur make-over heb ik grote moeite met het simpelweg weggooien van het oude en vervangen voor het nieuwe. En ik wil mijn dochter graag deze duurzame gedachte meegeven. Een ander meisje hebben we dan ook blij gemaakt met het oude bed. En voor de oude klok kreeg ik ook een goed idee!

Let’s create: van klok naar schilderij

De klok bestaat uit foam cijfers en wijzerplaat welke je rechtstreeks op de muur kan plakken. Zonde van de muur inderdaad, dat hebben we natuurlijk niet gedaan. De klok hadden we op een canvas geplakt. Dus de cijfers en wijzerplaat gingen eraf en ik heb een blanco canvas. Dus ik maak van een oude klok een nieuw schilderij. En restjes verf hebben we altijd wel in huis. Van de muurverf of gewoon hobbyverf. Slechts één kleur is niet genoeg volgens mijn dochter, dus ging ik aan de slag met een heel kleurenpalet. Uiteraard wel passend bij de kleuren in haar kamer. Met de verf die over was van een ander DIY project, heb ik een bijpassend schilderij gemaakt. Voor het design gingen we voor “fantasie” zoals mijn dochter het noemt. Helemaal in de trend van nu met grafische ronde vlakken.

Het is eigenlijk vrij makkelijk om zo een schilderij te maken. En ook nog eens heel leuk! En het mooiste van alles? Mijn dochter die vol trots vertelt dat mama hem voor haar heeft gemaakt. Maak van een oude klok een nieuw schilderij:

van oude klok naar nieuw schilderij, stappenplan grafisch schilderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *