Ineens werkten we thuis. Dat was wennen en voor velen went het nog steeds niet. Thuiswerken heb ik altijd heerlijk gevonden. Daarbij krijg ik meer gedaan dan op kantoor, omdat je gewoonweg minder vaak gestoord wordt. Laat mij maar lekker ploeteren in mijn werkkamer. Wat mij wel tegen ging staan was de sfeer in mijn werkkamer. Deze is namelijk gerust sfeerloos te noemen. Vier witte muren met enkel een prikbord en whiteboard. Daar moest verandering in komen. En dan niet simpel een kleurtje. Nee, iets wat ik zelf kan maken natuurlijk. Het werden sierlijsten op de muur.

Sierlijsten hebben een echte comeback gemaakt. Je kunt sierlijsten in de winkel kopen, maar het is nog leuker om ze zelf te maken. Het scheelt je best wat geld én je hebt weer een leuk DIY project.

Daarbij kon de styling ook wel een upgrade gebruiken. Genoeg tips en tricks te vinden voor een goede thuiswerkplek in deze tijd. Hierin spelen planten altijd de hoofdrol. Inmiddels staan er vijf planten in mijn werkkamer. En ik heb het geluk dat ik uitkijk op onze tuin. Ook de administratie is netjes opgeruimd in een nieuwe webbing kast – love it.

DIY sierlijsten op de muur. Zelf sierlijsten maken.

Let’s create

Benodigdheden:
– Sierlijsten (ik koos voor Decorlijst MDF 18x68mm 260 cm van Praxis)
– Montagekit
– Acrylaat kit
– Kitpistool
– Verstekzaag en verstekbak
– Waterpas
– Verf (ik koos voor Spiced Honey van Flexa), kwast en verfroller
– Rolmaat
– Schuurpapier
– Potlood en papier

Stappenplan

Stap 1 – uittekenen
Teken op een blaadje uit waar je de sierlijsten wilt plaatsen met duidelijke maatvoering. Meet vanuit het midden van de muur. Ik heb boven en onder 20 cm ruimte aangehouden en een breedte van 70 cm per sierlijst.

Stap 2 – zagen
Teken op de sierlijsten nauwkeurig de juiste maten af en zaag de lijsten met de verstekbak in verstek. Let op welke kant verstek je moet zagen. Zodat de hoeken uiteindelijk mooi in elkaar passen.

Stap 3 – schuren
Schuur de afgezaagde kanten goed glad.

Stap 4 – op de muur bevestigen
Bevestig de sierlijsten met montagekit op de muur. Ik begon met de middelste sierlijst, met de bovenste lat. Plaats deze op de uitgetekende plek op de muur met behulp van een waterpas. Hiervoor had ik het midden van de muur afgetekend en het midden van de lat daarop bevestigd. Druk de lijst goed aan voordat je de verticale latten ertegenaan gaat plaatsen. Houd daarbij de waterpas steeds tegen de lat. Je kunt de lijsten nog iets verplaatsen, voordat de kit opgedroogd is. En als laatste de onderste lijst om de rechthoek compleet te maken.

DIY sierlijsten op de muur. Zelf sierlijsten op de muur maken.

Stap 5 – afkitten
Als de montagekit droog is, kit dan de randen af met acrylaatkit. Zowel de binnenrand als de buitenrand heb ik gekit voor een strak resultaat. Ook eventuele kiertjes bij de aansluitingen van de hoeken heb ik dicht gekit.

Stap 6 – schilderen
Schilder zowel de sierlijsten als de muur met dezelfde verf. Begin met de sierlijsten. Verf deze met een kwast. En schilder vervolgens de muur met een roller. Voor het mooiste resultaat heb ik het geheel twee lagen verf gegeven.

Klaar is jouw thuiscreatie! Ik ben nog elke dag blij met het resultaat, het geeft zoveel sfeer in mijn werkkamer. Daarbij geeft het de werkkamer een trendy klassieke look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *